Rival Super Star 75GD (1kg)
- 17%

Rival Super Star 75GD (1kg)

1,750.00lei 1,450.00lei

Stoc epuizat

Categorii: , ,

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Substanta activa: 37,5% chlorsulfuron + 37,5% tribenuron- metil.

MODUL DE ACŢIUNE:

RIVAL  SUPERSTAR 75 GD acţionează ca un erbicid sistemic, selectiv faţă  de culturile de cereale păioase. După tratament cele două substanţe active sunt absorbite prin frunze şi prin rădăcini, având o acţiune erbicidă complementar – sinergică, buruienile dicotiledonate fiind distruse în 7 – 21 zile, eficienţa acţiunii erbicide fiind influenţată de condiţiile pedoclimatice existente (umiditatea atmosferică şi la sol, reacţia soluţiei solului, temperatura ambiantă), de sensibilitatea şi stadiul de creştere a buruienilor, precum şi de momentul aplicării tratamentelor. Eficienţa erbicidă maximă se obţine când buruienile se află în faza de răsărire în masă şi de creştere activă a plăntuţelor, în condiţii agrotehnice normale.

MODUL DE ÎNTREBUINŢARE:

RIVAL  SUPERSTAR 75 GD acţionează asupra unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale si perene, inclusiv asupra celor rezistente la 2,4-D. Este omologat pentru tratamente postemergente, la următoarele culturi si doze:

CulturaAgentul de dăunare
Doza
GRÂU,ORZ,ORZOAICĂ DE PRIMĂVARA,OVĂZAmaranthus spp. (ştir)Agrostemma githago(neghina)*
Anagalis spp.
 (scânteiuţă)
Anthemis spp.
 (romaniţă)
Atriplex
 spp. (căpriţă)*
Bifora radians
 (iarba puturoasă)
Brassica rappa
 (rapiţă sălbatică)
Capsella pastoris
 (traista ciobanului)
Centaurea cyanus
 (albăstrele)
Chenopodium spp.
 (loboda sălbatică)*
Chrisanthemum spp.
(spiculeţe)
Cirsium arvense
 (pălămida)*
Convolvulus spp.
 (volbura)*
Delphinium spp
. (nemţişor)
Fumaria officinalis
 (fumăriţa)
Galeopsis spp.
 (lingurica)*
Galinsoga parviflora
 (busuioc sălbatic)
Galium aparine
 (turiţă)*
Lathyrus tuberosus (
sângele voinicului)
Lamium spp
. (urzica moartă)
Lepidium draba
 (urda vacii)
Matricaria spp
. (muşeţel),
Mercurialis annua
 (trepădătoare)
Papaver rhoeas
 (mac sălbatic)*
Polygonum convolvulus
 (hrişcă)*
Polygonum persicaria
 (iarba roşie)*
Polygonum avicularae
 (troscot)
Raphanus raphanistrum
 (ridiche sălbatică)
Sinapis arvensis
 (muştar sălbatic)
Sisymbrium spp
. (brâncuţă)
Sonchus spp
. (susai)
Spergula
 arvensis (hrana vacii)
Stellaria media
 (rocoină)*
Thlaspi arvense
 (punguliţă),
Veronica hederifolia
 (iarba şarpelui)*
Vicia spp.
 (măzăriche)
Viola spp.
 (trei fraţi pătaţi)*
Xanthium spp. 
(scaiete)*
15 – 20 g/ha (**)

* Fiind mai rezistente, se vor aplica dozele mari omologate. Pentru unele din aceste buruieni, rezistenţa la erbicidare este dată de o răsărire eşalonată şi/sau de o creştere mai avansată la data erbicidării.

** Dozele mici se aplică la îmburuienări moderate şi/sau cu dominanta speciilor sensibile

Perioada optimă de erbicidare este faza de început înfrăţire – formarea primului internod, respectiv  când buruienile dicotiledonate sunt răsărite în masă şi se află în faza de 2-4 frunze ( iar pălămida sau scaietele au sub 10 cm înălţime).În aceste faze, o eficacitate maximă se obţine dacă erbicidarea se face în condiţii normale de umiditate atmosferică şi la sol. Nu se recomandă executarea erbicidării dacă culturile de cereale se află într-o stare critică de secetă la sol. În aceste condiţii, erbicidarea se va face fie după prima  ploaie, fie după irigarea culturii. Dacă buruienile sunt răsărite în masă, erbicidarea se poate face şi cu o săptămână înainte de înfrăţire. Dacă din diferite cauze se depăşeşte perioada optimă arătată mai sus, erbicidarea se poate face până la intrarea în faza de burduf, dar cu riscul unei eficacităţi mai reduse, din cauza stadiului mai avansat de creştere şi dezvoltare a buruienilor.

TEHNICA DE APLICARE:

RIVAL  SUPERSTAR 75 GD se aplică numai cu mijloace de stropit terestre, echipate cu sisteme de agitare permanentă a soluţiei de stropit, în volume normale de apă (250 – 400 l apă/ha), asigurându-se o acoperire cât mai bună a buruienilor. Tratamentele se fac la temperaturi de peste 50C, când nu există perspective imediate de ploaie (minim 2 ore) şi pe timp liniştit, pentru evitarea împrăştierii produsului pe terenurile sau culturile necerealiere învecinate unde ar putea cauza efecte fitotoxice (R54). În condiţii de secetă sau cu temperaturi mai ridicate, se recomandă  500 l apă/ha, iar erbicidarea să se facă, pe cât posibil, în afara orelor  cu temperaturi ridicate.Soluţiile de erbicid pregătite pentru erbicidare se folosesc imediat după preparare, ţinerea lor mai multe ore sau de la o zi la alta putând determina o reducere semnificativă a eficacităţii.

COMPATIBILITATE:

În funcţie de zonă şi de starea de îmburuienare a culturilor, pentru combaterea şi a unor buruieni monocotiledonate cum sunt: iarba vântului (Apera spica venti), odosul (Avena fatua), pirul târâtor (Elymus repens), RIVAL SUPERSTAR 75 GD se poate aplica împreună cu unul din erbicidele antigramineice postemergente, omologate pentru culturile de cereale păioase. Este compatibil şi se poate aplica în amestec cu fertilizanţii foliari (cum este MICROFERT – U), precum şi cu regulatorii de creştere autorizaţi.

Comentarii clienti
5
5 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
5 evaluari pentru Rival Super Star 75GD (1kg)

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Rival Super Star 75GD (1kg)”

SUS