Cele mai eficiente erbicide pentru culturile de mazare in camp
0
erbicide mazare - Cele mai eficiente erbicide pentru culturile de mazare in camp

Ca in cazul oricarei alte culturi, si cultura de mazare poate fi atacata de diversi daunatori care pot pune sub semnul intrebarii recolta. Dar pana sa ajungem la daunatori, trebuie sa ne concentram putin atentia asupra infiintarii culturii. Este important de stiut ca inainte de a planta seminte de mazare exista cateva reguli pe care trebuie sa le respecti cu strictete, cum ar fi factorii care influenteaza gradul de productie.

Factori importanti pentru cultura ta de mazare

In continuare, iti vom prezenta care sunt factorii care pot contribui la succesul culturii tale de mazare!

  • Lumina – in timpul cresterii vegetative, mazarea nu este pretentioasa in privinta luminii. In schimb, atunci cand vine vorba despre perioada de inflorire si fructificare, ea are nevoie de mai mult de 7 ore de lumina pe zi.
  • Solul – este important pentru culturile de mazare ca solul sa aiba capacitate buna de retinere a apei. Mai mult decat atat, pamantul trebuie sa fie luto-nisipos pentru ca dezvoltarea sa aiba loc rapid, intr-un sol cu continut mare de nutrienti.
  • Temperatura – principalul avantaj al acestei legume este reprezentat de rezistenta in fata temperaturilor scazute. Semintele pot fi plantate la inceputul primaverii. Temperaturile optime pentru germinare in privinta mazarei cu bob neted sunt intre 1-2 grade Celsius, iar pentru mazarea cu bob zbarcit, 4-5 grade Celsius.
  • Umiditate – in perioada fructificarii, cerintele culturii de mazare pentru umiditate sunt moderate. Atunci cand seceta isi face aparitia, irigarea este indispensabila, dar excesul poate dauna culturii de mazare. Atentie! Cele mai potrivite momente ale zilei pentru udare sunt dimineata si seara, evitand riscul arderii.

Plante daunatoare culturii de mazare

Plantele daunatoare culturilor, asa numitele buruieni, afecteaza considerabil productivitatea culturilor deoarece ele preiau nutrientii din sol, nutrienti care sunt extrem de importanti pentru cresterea plantelor. In continuare, vei afla care sunt buruienile culturii de mazare de camp si cum le poti face fata cu brio!

Sugelul puturos – tulpina acestei plante poate atinge inaltimi de aproximativ 1 metru si poate patrunde in sol la adancimi considerabile. Sugelul puturos poate aparea atat primavara cand temperaturile sunt favorabile, dar si toamna.

Soparlita – aceasta planta apare in timpul primaverii sau verii si dispune de o tulpina ramificata, iar frunzele sunt lobate si paroase.

Zarna – poate aparea in orice zona din tara, in solurile care au continut bogat de azot. Perioada de germinare este la sfarsitul primaverii, iar cea de inflorire in timpul verii sau toamna.

Pungulita – tulpina acestei plante poate atinge inaltimi de 40 cm si produce un miros de usturoi. Aceste seminte au o durata de viata in sol de pana la 15 ani.

Rocoina – aceasta planta apare in soluri cu continut bogat de azot si bine udate. Este mai periculoasa decat celelalte pentru ca poate germina si inflori pe tot parcursul anului.

Cele mai eficiente erbicide pentru culturile de mazare

Pulsar 40

Acest erbicid face parte din categoria imidazolinonelor si contine substansta imazamox. Plantele absorb aceasta substanta prin intermediul frunzelor, dar si prin intermediul radacinilor. Pulsar 40 este un erbicid eficient deoarece actioneaza in cursul aparitiei plantelor, iar rezultatele apar in decurs de 7-14 zile de la aplicare.

In privinta culturii de mazare, pentru buruiuenile dicotiledonate anule perioada optima este cand acestea se afla in faza de 2-4 frunze, iar pentru cele monotociledonate anuale, faza de 1-3 frunze.

Sale Erbicid Pulsar 40 (5L )
Evaluat la 5 din 5 pe baza a 5 evaluări ale clienților
(5)
280.00lei1,375.00lei

Corum

Corum este un erbicid pentru culturile de mazare, care pe langa imazamox contine si bentazon, substanta ce are efecte considerabile asupra procesului de fotosinteza. Este apreciat de majoritatea agricultorilor datorita spectrului larg de combatere a buruienilor. Tratamentul cu acest erbicid trebuie aplicat cand buruienile se afla la inceputul vegetatiei, incepand de la stadiul de cotiledoane, pana la cel de-al patrulea stadiu de frunze.

- 25% Erbicid Corum (Pachet Corum 10 L + Dash 5L)
Evaluat la 5 din 5 pe baza a 5 evaluări ale clienților
(1)
3,597.00lei 2,700.00lei

Asadar, daca te confrunti cu aparitia buruienilor in culturile de mazare de camp, acum stii care e solutia! In magazinul nostru online gasesti o gama variata de erbicide mazare, la preturi accesibile. Recolte cat mai bogate!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS