Care este diferenta dintre erbicid si fungicid?
0
Diferenta dintre erbicid si fungicid - Care este diferenta dintre erbicid si fungicid?

Daca esti incepator in arta gradinaritului, cu siguranta te-ai lovit de aceasta intrebare. Sanatatea culturii tale este una dintre cele mai importante obiective, iar noi te vom indruma cu cateva notiuni si sfaturi despre pesticide.

Citeste articolul si vezi ce trebuie sa folosesti pentru plantele tale.

Combate daunatorii cu un erbicid eficient

 Orice persoana care cultiva plante, fie in gradina, fie pe un teren mai generos, s-a confruntat cu daunatorii. In cazul in care nu cunosti acest aspect, daunatorii sau buruienile sunt extrem de nocive pentru orice fel de cultura. Este imperios necesar sa previi aceste probleme, pentru a nu se strica majoritatea plantelor.

La fel de important este sa previi aceste aspecte, pentru ca pot buruienile se pot extinde foarte rapid. Buruienile sunt de mai multe tipuri, iar unele considerate a fi “buruieni-problema” pot compromite rapid intreaga recolta.

Sfaturi despre aplicarea erbicidului

  • Ai grija la dozaj! Erbicidul este o substanta chimica destul de puternica, iar in functie de contextul specific, doza de substanta toxica trebuie sa fie conform contextului.
  • Consulta instructiunile produsului! Instructiunile sunt informatii utile, pe care ti le recomandam sa le citesti, pentru a putea vedea cu ce cantitate de apa trebuie sa prepari solutia. De asemenea, vei stii si ce fel de buruieni pot fi combatute, in functie de specificul lor.
  • Irigarea solului este necesara. Pentru ca substanta sa fie eficienta, trebuie sa cunosti faptul ca multe dintre tipurile de erbicide necesita un sol umed.

Trateaza plantele cu fungicid

In cazul fungicidelor, asa cum sugereaza si numele acestor tipuri de pesticide, ajuta la combaterea fungiilor si dezvoltarii acestora. Fungicidele ofera o bariera de protectie plantelor pentru ca ciupercile sa nu aiba posibilitatea sa se dezvolte si sa deterioreze frunzele.

In functie de tipul de fungicide, sistemic sau preventiv, depinde si tipul de aplicare, la fel ca in cazul erbicidelor.

Este recomandat sa utilizezi fungicidele de contact, care te vor ajuta la prevenirea factorilor daunatori ale plantelor din gradina ta.

Ce trebuie sa mai cunosti despre fungicide:

  • In cazul instalarii daunatorilor pe plantele tale, fungicidul nu va mai putea actiona decat in faza incipienta.
  • Aplicarea solutiei ajuta la protectie, dar nu si la eventualele pagube sau simptome aparute pe suprafata plantei.
  • Aplica substanta inainte sa ai probleme cu buruienile sau alti factori.
  • Te vor ajuta la conservarea mai buna a plantelor.
  • Fungicidele de contact se aplica pe suprafata plantei, iar cele sistemice pot patrunde si in interiorul plantei spre deosebire de primul tip.

Acum ca stii care este diferenta dintre cele doua substante chimice destinate plantelor tale si combaterii daunatorilor, trebuie sa vezi de unde poti le poti cumpara.

Iti recomandam cu incredere produsele de pe site-ul nostru, unde gasesti mai multe tipuri de erbicid si fungicid. In cazul erbicidele vei regasi substante, in functie de tipul de planta pe care vrei sa il aplici, dar si varianta de erbicid total, care se aplica pe orice fel de buruiana.

Ai grija la prevenirea factorilor daunatori plantelor si bucura-te de roadele gradinii tale. Vezi oferta noastra de pesticide profesionale la preturi avantajo

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS