Calypso 480SC (1L)
- 13%

Calypso 480SC (1L)

831.00lei 720.00lei

Date Tehnice si de Securitate

Date Tehnice si de Securitate

Stoc epuizat

Categorie:

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Acest produs este destinat utilizarii publicului larg .

Insecticid Calypso 480SC


MOD DE ACTIUNE:
CALYPSO 480 SC
are actiune sistemica de lunga durata in plante. La circa o ora dupa efectuarea tratamentului substanta patrunde in plante, fiind distribuita spre varfurile de crestere. Actioneaza prin contact si ingestie asupra daunatorilor care inteapa sau rod partile aeriene ale plantelor. Efectul propriu zis consta in perturbarea ireversibila a functiilor vitale ale centrilor nervosi ai insectelor daunatoare si in final moartea lor. Produsul are un spectru larg de actiune si o eficacitate foarte buna inclusiv asupra acelor daunatorilor care sunt rezistenti la insecticidele conventionale.

INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE:
CALYPSO 480 SC
este omologat in Romania pentru tratamente pe vegetatie, efectuata la avertizarea sau la aparitia daunatorlor la:
Mar
-0.02%(0.3 l /ha) pentru combatera insecticidelor minatoare(Leucoptera scitella, Phyllonorichter blancardella); Afidelor(Aphis pomi); Viermelui merelor(Cydiua pomonella); Viespii merelor(Hoplocampa minuta); Gargaritei florilor de mar(Anthonomus pomorum); Paduchelui din San Jose-generatii de vara(Quadraspidiotus perniciosus).
Interval de minim intre tratamente: 14 zile. Se efectueaza 1-2 tratamente pe sezon de la dezmugurit pana la parga. Cantitatea de solutie luata in calcul este de 1500 l /ha. Timp  de pauza 14 zile.
Prun-0.02%(0.2 l/ha) 1-2 tratamente pentru combaterea viermelui prunelor(Cydia funebrana); Paduchelui cenusiu(Hyalopterus pruni); Viespiile prunelor(Hoplocampa spp.); Viespea semintelor(Eurytoma schreineri); Paduchele din San Jose-generatii de vara(Quadraspidiotus perniciosus).
Se efectueaza de la buton alb pana la parga, cu un interval minim de 14 zile intre tratamente.
Cires
-0.02%(0.2 l/ha) 1 tratament pentru combaterea Mustei cireselor(Rhagoletis cerasi) la inceputul colorarii fructelor.
La samburare cantitatea de solutie luata in calcul este de 1000 l /ha. Timp de pauza 14 zile.
Arbori-
0.02% pentru combaterea Omizii paroase a dudului(Hyphantria cunea) si a Fluturelui cu abdomen auriu(Eupocritis chrysorrhoea).
Se efectueaza maxim 2 tratamente pe sezon. Cantitatea de solutie necesara este de 1000-1500 l /ha in functie de dimensiunea arborilor.
Cartof samanta si de consum-0.08 l /ha pentru combaterea gandacului de Colorado(Leptinotarsa decemlineata) si a Afidelor(Aphis sp.).
Se efectueaza 1-2 tratamente la apritia adultilor sau cand larvele sunt de varsta 1-2 si daunatorul este mai sensibil la tratament. Interval minim intre tratamente: 21 de zile. Cantitatea de solutie necesara este de 200-400 l /ha. Timp de pauza 14 zile.
Grau
-0.1 l /ha pentru combatarea Plosnitelor(Eurygaster integriceps) si 80 ml /ha pentru combaterea Gandacului balos(Lema melanopa).
Maxim 2 tratamente pe sezon la un interval de minim 14 zile intre tratamente.
Orz, ovaz-80 ml /ha pentru combatera Gandacului balos(Lema melanopa).
Rapita-0.15  l/ha 1 tratament pentru combaterea Gandacului lucios(Meligethes aeneus) efectuat de la aparitia butonilor florali pana la inflorirea deplina.
Pentru cereale si rapita cantitatea de solutie este de 200-400 l /ha. Timp de pauza 21 de zile.

PREGATIREA AMESTECULUI:
La prepararea solutiei, flacoanele se agita bine inainte de golirea in rezervorul instalatiei de stropit. Dupa golire, recipientul se clateste de trei ori cu apa; solutia obtinuta se toarna in rezervorul instaltiei de stropit.

MODUL DE LUCRU:
Initial se umple 2/3 din rezervorul instaltiei de stropit cu apa, se porneste agitatorul, se adauga cantitatea de insecticid calculata pentru volumul total al rezervorului, apoi se umple cu apa rezervorul cu agitatorul in functiune.

COMPATIBILITATE:
In general CALYPSO 480 SC este compatibil cu produsele Bayer Crop Science omologate la aceste culturi. In situatia unor combinatii noi este necsar sa se faca in prealabil un test de compatiblitate fizico-chimica intr-un volum mai mic de solutie urmat de un microtest biologic.
Fitotoxicitate:
la concentratiile recomandate, CALYPSO 480 SC nu este fitotoxic pentru culturile la care este omologat si este bine tolerat de culturile pentru care a fost omologat.
Selectivitate:
CALYPSO 480 SC este selectiv pentru albine la dozele omologate; recomandam sa se anunte apicultorii inainte de aplicarea tratamentului.

Altii au cumparat si...

Comentarii clienti
5
5 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
5 evaluari pentru Calypso 480SC (1L)

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Calypso 480SC (1L)”

SUS