Archer Turbo (1L)
- 15%

Archer Turbo (1L)

165.00lei 140.00lei

Stoc epuizat

Categorie:

Pentru coletele care depasesc 20 kg costul transportului se comunica telefonic

Fungicid Archer Turbo

Ambalaj: 1 litru
Compoziție: 125 g/lpropiconazol450 g/lfenpropidin
Familia Chimică:Triazoli,Morfoline
Formulare: concentrat emulsionabil
Mod de acțiune: sistemic

Propiconazol este absorbit prin părțile verzi ale plantelor, mare parte din el fiind absorbit în prima oră de la aplicare. Se translocă în plantă acropetal prin xylem. Datorită distribuirii sistemice, propiconazol este în mod rapid şi uniform depozitat în ţesuturile plantei. Propiconazol distruge fungii din interiorul plantei în momentul formării primilor exhaustori. Opreşte dezvoltarea fungilor prin inhibarea biosintezei ergosterolilor în membranele celulare, acţionând ca inhibitor de demetilare (DMI). Deşi modul de acţiune al propiconazol permite utilizarea sa preventivă, curativă şi eradicantă, este recomandat ca acesta să fie aplicat în stadiile primare ale dezvoltării patogenilor.
Fenpropidin are acţiune sistemică, mare parte din substanţă fiind absorbită în prima oră de la aplicare. Se translocă în plantă acropetal prin fluxul de transpiraţie. Fenpropidin prezintă un efect eradicant marcant în special asupra făinării. Dacă este aplicat în termen de 3 zile de apariţia simptomelor de infestare, previne împrăştierea patogenului şi penetrarea acestuia în ţesuturile plantei. Fenpropidin asigură o foarte bună eficacitate şi în aplicările preventive. Fenpropidin acţionează ca un inhibitor al biosintezei ergosterorilor, dar modul lui de acţiune diferă de cel al fungicidelor azolice. Este foarte important în managementul prevenirii apariţiei rezistenţei în controlul făinării din cultura de cereale. Fenpropidin îmbunătățeşte eficacitatea propiconazol în combaterea Rhynchosporium secalis şi Pyrenophora teres la orz.

Archer Turbo este un fungicid ce conţine două substanţe active din clase chimice diferite, cu efect preventiv, curativ şi eradicativ. Datorită substanţelor active şi formulării, Archer Turbo acționează chiar şi la temperaturi mai scăzute, făcând acest produs ideal pentru tratamentele timpurii. Având două mecanisme de acţiune diferite Archer Turbo reduce riscul apariţiei rezistenţei.

Comentarii clienti
5
5 evaluari
5 Stele
0%
4 Stele
0%
3 Stele
0%
2 Stele
0%
1 Stele
0%
5 evaluari pentru Archer Turbo (1L)

Nu exista niciun comentariu inca.

Lasa un comentariu

Fii primul care comenteaza “Archer Turbo (1L)”

SUS