6 tipuri de legume de toamna
0
legume de toamna

Vara este un anotimp in care ne indreptam cu totii catre un stil de viata mai sanatos, in special in ceea ce priveste ce mancam. La mare cautare in anotimpul cald sunt semintele de fructe, in special de pepeni, acestia fiind vedeta verii. Insa toamna, o data cu instalarea treptata a vremii mai reci, ingredientele din mancarea zilnica se schimba, accentul fiind pus pe legume.

Luna august este perfecta pentru inceperea plantarii de legume pentru toamna. Cu toate ca nu sunt foarte multe legume potrivite pentru aceasta perioada, exista destule care cresc cel mai eficient la sfarsitul verii si pot fi deja culese in 1-2 luni, pentru a crea mancaruri delicioase, care sa ne incalzeasca in zilele racoroase de octombrie.

Ce legume poti planta la sfarsitul verii?

  • Morcovii pot fi plantati chiar si la un interval de trei saptamani. Cea mai buna perioada de a incepe plantarea pentru aceste legume este la inceputul lunii august, lucru care ofera sanse mari de recolte bogate in toamna.
  • Conopida este o legume delicioasa, specifica anotimpului rece, in special gatita coapta. Planteaza semintele la sfarsit de august sau inceput de septembrie, cu aproximativ 6-8 saptamani inainte de primul inghet de toamna. Culturile tale trebuie sa fie in locuri insorite, avand asigurat un minim de 6 ore de soare pe zi.
  • Ceapa este una dintre cele mai rezistente legume cand vine vorba despre vremea rece. Zona de plantare trebuie sa beneficieze de mult soare, iar solul trebuie sa fie liber, bine drenat si bogat in nitrogen.
  • O alta legume care se bucura de o crestere rapida si benefica chiar si in anotimpurile mai reci este broccoliul, pe care il poti planta cu pana la 85 de zile inainte de primul inghet.
  • Pentru zonele cu ierni blande, spanacul poate fi plantat atat la sfarsitul verii, cat si in primele luni de toamna, avand nevoie de o combinatie echilibrata de soare si umbra.
  • Ridichile sunt legume care cresc repede, avand nevoie doar de soare si de un sol umed. Daca asiguri aceste condititii minime, le poti planta chiar la fiecare 2 saptamani, pentru a te asigura ca vei avea o recolta regulata.

Acestea sunt doar cateva dintre legumele potrivite pentru plantare in aceasta perioada, fiind excelente pentru pregatirea de mese bogate in nutrientii si vitaminele esentiale pentru anotimpul rece. Tu ce legume plantezi la sfarsitul verii?

 

 

 

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS