5 lucruri pe care nu le stiai despre cultivarea ridichiilor de luna
0

Ridichiile de luna sunt legume anuale. Momentul optim pentru cultivarea acestora este toamna, iar ca principala caracteristica este reprezentata de faptul ca rezista mult mai bine la temperaturii scazute.

Iata 5 lucruri pe care nu le stiai despre cultivarea ridichiilor de luna!

Cultivare ridichi de luna

Temperatura face diferenta

Temperaturile care favorizeaza procesul de germinare sunt cuprinse intre valorile de 15- 20 grade celsius. In acest context, procesul de germinare se va termina in 4-6 zile. Insa, semintele de ridichi de luna au nevoie de o temperatura minima 5 grade celsius pentru a germina in 29 de zile.

Temperatura la care ridichiile de luna pot fi afectate de inghet este de 3 grade celsius.

Lumina e mai importanta decat crezi

Ridichea de luna are cerinte ridicate cu privire la nivelul de lumina solara. In medie, aceasta leguma are nevoie de minimum 12 ore de lumina solara pe zi. Astfel, atunci cand alegeti zona pentru cultivarea ridichiilor de luna, asigurati-va ca spatiul respectiv beneficiaza de lumina solara suficienta pentru dezvoltarea sanatoasa a legumei.

O leguma sanatoasa, intr-un sol sanatos

Ridichiile de luna au nevoie de un tip de sol cu un nivel accentuat de umiditate. Aceasta leguma prefera solurile reavene in etapele urmatoare: germinare, rasarire, plantare, crestere.

Cel mai indicat tip de sol pentru cultivarea ridichiilor de luna este cel mijlociu, fertil, drenat, reavene si afanat. Totodata, ph-ul solului trebuie sa aiba o valoare intre 6-7.

Toate la timpul lor

Ridichea de luna se poate cultiva atat toamna, cat si primavara. Toamna este indicat sa incepi din luna septembrie sa infiintezi cultura de ridichi de luna. Distanta intre randuri trebuie sa fie de 15-25 cm. Iar intre semintele de ridichi de luna, distanta trebuie sa fie de 2,5 cm. Semanatul se va face manual pe suprafete mici.

Umiditatea

Ridichea de luna este pretentioasa atunci cand vine vorba de cerintele de umiditate. Se recomanda irigarea culturii de ridichi de luna in cantitati reduse de apa, dar pentru foarte scurt timp. Cu alte cuvinte, cultura trebuie udata de mai multe ori pe zi, folosind cantitati mici de apa. Totodata, alternarea perioadelor secetoase cu nivelul de umiditate normal poate rezulta in craparea ridichiilor de luna.

Asadar, ridichea de luna este o leguma pretentioasa  in privinta nivelului de lumina si umiditate. Cu toate acestea, maniera de cultivare este similara cu metodele standard.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

SUS